Anleda, de första testerna är igång

55Vi har nu börjat låta våra testanvändare få testa en första begränsad version av anleda även om den version vi hade tänkt släppa inte är klar än. Versionen som nu är öppnat har en rad tekniska begränsningar men våra testanvändare kan fä börja se hur vi har tänkt oss att anleda ska se ut som.

Förhoppningsvis kan vi lösa de tekniska problemen som hindrar oss att komma igång med den "riktiga" versionen vi hade tänkt starta med.

Anleda försenad, november 2014

Anleda

Den planerade Internetsidan med Ådalens födda, vigda, döda och annat smått och gott om bygdens historia och familjer har blivit försenad.
Den första varianten vi beskrev i ett tidigare nummer hade inte stöd för alla typer av datorer och web-läsare, så vi fick byta teknik för programvaran i sidan. Det har visat sig uppstå en del tekniska problem att få sidan att fungera i "skarpt läge", men vi jobbar med problemet.
Parallellt har vi tagit fram och registrerat ytterligare data om födda, vigda och döda samt lite från husförhör och mantalslängder som kommer med när vi kan öppna sidan för tester. De som anmält sitt intresse för att provköra kommer att meddelas så snart det är dags.

Anleda i mitten av maj 2014

Vi fick ju som ni vet godkänt på årsmötet att fortsätta jobba med projektet.
Det som har hänt är att vi har startat upp projektet, d.v.s. beslutat vilka som gör vad i projektet, därefter har vi fortsatt med att göra en lista med saker vad vi ska göra samt prioriterat dessa. Det har vi gjort för att veta att vi gör det viktigaste först. Det vi tycker är viktigast är att komma ut med något som våra testare kan börja använda och det är en startsida där de kan logga in och göra de enklaste sökningarna.

Vi trodde först att vi skulle kunna lansera första testversionen i början av maj, men det ser ut nu som om den kommer i slutet av maj. Denna första version är endast till för våra första testanvändare. Är du intresserad att bli en av dessa som testar, se hur du ansöker om det i en separat artikel för det i Ådalingen. Utöver detta har vi aktiverat vårt domännamn, du hittar den genom att knappa in anleda.net i din webbläsare. Där kommer du senare att se anledas startsida. Idag finns inget annat än en kort beskrivning om projektet.

En mycket positiv sak som har hänt sedan årsmötet är att vi har sökt projektbidrag från SSF, Sveriges Släktforskarförening. Vi blev glatt överraskade av svaret, ett bidrag på 7500 kr som vi kan använda till projektet. Det vi kan använda dessa pengar till är t.ex. hjälp med utvecklingen, hjälp att lägga upp den nya hemsidan på webbhotellet, köpa databaser m.m. Ja, än har vi inte fått några pengar. Det är först efter projektets slut vi redovisar vad vi har gjort och då får vi de pengar som SSF anser tillhör projektet. Men... som sagt, mycket positivt. Nu har vi större möjlighet att söka hjälp med vissa extra svåra saker vi inte själva klarar av eller har tid med.

Vill du få mer rapporter om vad som görs, titta på:

Gunnar Hägglund

Anleda. Vill du hjälpa till?

Anleda

Vi behöver personer som kan hjälpa till med vårt projekt Anleda.

De katagorier som vi söker är:

1. De sin har kunskap om design och användbarhet, speciellt av webbsidor.
  2. Testare av vår nya sida kommer vi att behöva senare. Vi kommer att lägga ut en specifik ansökningblankett för testare senare. Håll gärna koll på sidan tills dess.

Lämna intresseanmälan till adressen längst ner på sidan.

Anleda #3

Projektet Anleda har nu officiellt startat.

Styrgruppen är utsedd och är föreningens ordförande, kassör och Anledas projektledare.

Anledas projektgrupp är också utsedd.

Projektledare: Gunnar Hägglund

Ekonomiansvarig: Britt-Marie Blomqvist

Utvecklare: Torbjörn Eriksson

Marknad&Kommunikation: Hjördis Lundmark.

Resten kommer att utses vid behov.

Testare av produkten kommer vi att annonsera i ett separat meddelande senare. Kolla på hemsidan, Facebook och i vår tidning Ådalingen.

Fler artiklar...